انگشتر صدف – آموزش ساخت

انگشتر صدف – آموزش ساخت

انگشتر صدف – آموزش ساخت ،  امروز می خواهیم در مورد ساخت انگشتر  و یا فراوری یک انگشتر  که در مجموع باید نام آن را تولید انگشتر گذاشت صحبت کنیم که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت . ( عنوان این مقاله را انگشتر صدف گذاشتم چون کار ما ساخت انگشتر صدف می باشد ) ابتدا لازم می دانم در مورد تولید انگشتر و تعریف آن صحبت کنیم .  به طور کل تولید یا فرآوری از واژه‌های اقتصاد که بهتر از آن علم اقتصاد یاد کنیم ، به معنی تهیه کالاها و خدمات با استفاده از منابع و امکاناتی که داریم می باشد . 

به طور مثال از منابع موجود میتوان به وجود  یک کارگاه ، ابزار های آن همچنین مواد اولیه  و در نهایت مهارت های انسانی اشاره کرد که در مجموع تمامی این اجزا کمک به تهیه و تولید کالاخواهد کرد.

حال با تعریف مختصری از تولید آشنا شدیم . اما در ادامه به مبحث جالبتری یعنی نحوه ساخت انگشترها خواهیم پرداخت که از گذشته تا امروزبسیار متحول شده است .

انگشتر صدف – نحوه آموزش ساخت

اولین روشی که به شکل سنتی در آن به ساخت انگشتر صدف خواهیم پرداخت روش ریخته گری خاک و ماسه می باشد . در این روش ما نیاز به یک عدد قالب خاک ماسه داریم . این قالب عموما از جنس چدن می باشد و قیمتی حدود ۸۰ هزار تومان دارد که در بازار و سایر فروشگاه های عرضه کننده ابزار آلات جواهر سازی قابل سفارش می باشد . 

انگشتر صدف - آموزش ساخت

برای این کار ما نیاز به یک مدل اولیه داریم که این مدل های اولیه نیز اکثراً به صورت آماده با عنوان ست قالب انگشتر در بازار موجود می باشد ( عموما هر ست شامل ۱۰۰ مدل مختلف می باشد) . برای تهیه این وسایل می توانید از مرکز پخش ابزار آلات و تجهیزات تخصصی جواهر سازی کمک بگیرید .

 در ادامه نیاز به مقداری ماسه داریم . حال برای این که بالاترین کیفیت ساخت را داشته باشیم باید ماسه را به اصطلاح سر الک کنیم . برای این کار باید از دستگاهی با همین نام استفاده کنیم این دستگاه۶ عدد الک با مش های مختلف  و ۱ عدد درپوش و یک عدد کفه تحتانی دارد . به کل این فرایند غربال های استاندارد هم می‌گوید . 

شروع کار ساخت انگشتر

بعد از استاندارد سازی ماسه یکی از کفه های قالب ماسه را سطح بیرونی روی صاف قرار می دهیم سپس مدل قالب انگشتر مد نظر را داخل قالب چیدمان می کنیم و روی آن را کمی پودر تالک میریزیم به یاد داشته باشید قالب انگشتر می‌بایست در مرکزقالب ریخته گری ما قرار بگیرد بطوری که از مدل انگشترمان تا لبه های قالب ریخته گری اندازه ای یکسان بوجود آید . پودر تالک کمک می کند که ماسه به مدل ما نچسبد و در نهایت هنگام جداسازی کار راحت تری در پیش خواهیم داشت . 

در مرحله جدید ماسه ای که غربال گری کردیم و درصد رطوبت  و چسبندگی آن مناسب هست را مجددا با یک الک معمولی روی قالب ریخته گری خود الک میکنیم تا ریزترین ماسه ها روی سطح مورد نظر یا همان مدل ما قرار بدیم . این لایه حدوداً می بایست بین ۲ تا ۳ میلیمتر باشد که این مقدار مجدداً با توجه به اندازه رکاب می تواند متغیر باشد . 

مرحله دوم ساخت انگشتر صدف

حالا کافی است مقدار ماسه باقی مانده را بدون اینکه الک کنیم روی قالب ریخته گری ریختهتا کاملاً پر شود بعد از این که کاملاً پر شودباید مقداری ماسه را بکوبید . این مقدار کوبیدن نباید به اندازه باشد که باعث جابجایی نمونه و یا مدل ما شود و همچنین نباید آنقدرفشرده شود که مانع خروج گازهابعد از انتقال ماده مذاب قالب ریخته گری شود .

به عبارتی ساده تر زمانی که ما ماده مذاب را به داخل قالب ریخته گری میریزیم مقدار گازی منتشر خواهد شد . زیاد فشرده نشدن ماسه و وجود تخلخل و ایجاد فضای خالی در ماسه باعث خروج راحت تره گازها از بدنه قالب ریخته گری ماخواهد شد و در نهایت کار تمیز تر در می آید . اگر این گازها به راحتی خارج نشوند در قطعه ریخته شده  به اصطلاح ایجاد مک وسوسه می کنند . 

اگر که ماسه را کامل به داخل قالب ریخته گری و فشرده سازی کردید حالا وقتشه که روی سطح قالب ریخته گری را کاملا صاف نمایید . برای این کارمی توانید از یک خط کش فلزی استفاده نمایید و با لبه ی آن سطح مورد نظر را صاف و یکنواخت کنید . سپس وارد مرحله بعد خواهیم شد . 

در این مرحله کافیه قالب ریخته گری خود را به آرامی برگردانیم به طوری که اکنون می توانیم مدل انگشتر خود را درون ماسه مشاهده کنیم . ( در این زمان محیط بیرونی قالب ریخته گری روی سطح قرار خواهد گرفت و سطح داخلی روبرو ما می باشد )

با مرحله سوم ساخت انگشتر بیش تر آشنا شوید

کفه ی دیگر قالب ریخته گری را بصورت خالی روی کفه دیگر قالب ریخته گری که قبلا آماده کردیم گذاشته و روی آن مجددا   کمی پودر تالک میریزیم و کمی از ماسه سر الک یا غربال شده روی آن میریزیم در حد ۲ میلیمتر و مجددا ماسه معمولی را  به به همان روشی که در بالا توضیح داده ایم  اضافه می کنیم  تا نیم تنه دیگر قالب  هم پر شود .  دقت داشته باشید که حتماً می بایست دو نیم تنه کاملاً بر روی هم قرار گیرد تا خروجی کار  ایده آل شود . 

 وقتی که کاملاً از ماسه پر شد  کمی آن را کوبیده و سپس در نهایت سطح روی آن را تمیز می کنیم .  اگر دقت کنید الان ما حجمی از ماسه فشرده شده ای را داریم که در مرکز آن یک مدل یا الگو قرار دارد و هر زمان که بخواهیم میتوانیم  حجم ماسه را به دو قسمت مساوی تقسیم میکنیم .

به یاد داشته باشید

 به یاد داشته باشید که در قالب های ریخته گری یک  ورودی یا دهانه  موجود که فاصله مدل شما نسبت به این دهان می بایست کمتر باشد تا پرت کمتری داشته باشید .  حال  در قدم بعدی کافیست دو نیم تنه را  به آرامی از هم جدا کنید  بعد از این کار با وسیله ای مشابه قاشق یا هر آنچه در اختیار دارید کمی از ماسه های ورودی قالب ریخته گری مسیر باز کرده تا به قسمتی از مدل شما برسد .  این کار به این خاطر انجام می شود که  ریختن مواد مذاب  از مسیر شما جای مدل را بگیرد . 

در قدم بعدی یعنی بعد از درست کردن مسیر  می بایست مدل انگشتر را از ماسه خارج کنیم .  عموماً استفاده از پودر تالک در این مرحله مانع چسبندگی ماسه به مدل ما می‌شود  و در کل فرایند آزادسازی راحت‌تر انجام می‌شود . 

 بعد از آزادسازی و خروج مدل جای آن در ماسه می ماند ( دقیقاً مشابه رد پای یک جاندار در کنار ساحل ) 

مرحله چهارم از ساخت انگشتر

حال مجدداً دو کفه را  روی هم قرار داده و به یکدیگر می بندیم سپس ماده مذاب را از ورودی قالب ریخته گری  به داخل خواهیم ریخت  مقدار مواد مذاب ما می بایست نسبت به حجم توخالی قالب ریخته گری ما باشد .  به یاد داشته باشید که نباید مذاب را بیش از حد به داخل محفظه بریزیم  امکان دارد سرریز شود  لذا متناسب با حجم باید ذوب صورت گیرد . 

آموزش ساخت اتگشتر صدف مردانه و زنانه

 برای ذوب کردن میتوانید از کوره های برقی یا مشعل  استفاده کنید .  بعد از اینکه مواد مذاب داخل  قالب ریخته گری ریخته شد مشابه فضای خالی مواد مذاب شکل می گیرد  حال کافیست پس از سرد شدن دو نیم تنه قالب ریخته گری را از هم جدا کنیم اکنون  مشابه مدل ما با متریال مورد نظر ما در فضای خالی شکل گرفته است است کافیست آن را خارج کرده و ادامه مراحل انگشتر سازی را روی آن اجرا کرد . 

  در مطالب بالا از مدل اولیه انگشتر خریداری شده گفتیم  در اینجا باید بدانید هر مدل اولیه شامل یک نصفه انگشتر می باشد که در این مرحله بسیاری از افراد دوباره قالب گیری و ریخته گری کرده  و سپس دونیم رکاب را از قائده  به یکدیگر جوش می دهند و در نهایت  یک رکاب کامل  یا به عبارتی انگشتر شکل می گیرد . 

تجربه در انگشتر صدف – آموزش ساخت

 خیلی از افراد هم یکبار قالب گیری می کنند  و دو قالب را در می آورند که این کار نیاز به تجربه بیش تری دارد .  وقتی که  رکاب شکل گرفت  باتوجه به ذوق ،  سلیقه و خلاقیت  انگشتر ساز آن را  کامل تر می کند و در هر مرحله زوایا تیز آن بر طرف می‌شود و در نهایت پرداخت و براق می شود تا به شکل نهایی انگشتر که در ویترین مغازه ها مشاهده می کنید نزدیک تر شود .

روش فوق ذکر یک روش قدیمی می باشد که هنوز نیز بسیار کارآمد است و خیلی از انگشتر ها به همین روش ساخته می شود با وجود اینکه در روش های جدید بجای ماسه از ماده ای بنام وکس استفاده می شود که نوعی پلاستیک مقاوم است و کمی روش ها مدرن تر شده اما هنوز هم قابل استفاده است . امیدواریم که این مقاله انگشتر صدف – آموزش ساخت برای شما خواننده محترم مفید بوده باشد . جهت مشاهده محصولات تولید شده مجموعه ماسیا برند تولید کننده زیورآلات صدفی و جواهرات صدفی ( اولین جواهر بشر ) به قسمت فروشگاه ماسیا مراجعه نمائید .

به پیج اینیستاگرام ماسیا بپیوندید ..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه رکاب فارسی را در گوگل جستجو کنید. در این فروشگاه انواع پایه انگشتر ها را میتوانید سفارش دهید
    ارسال
    با وارد کردن ایمیل خود از آخرین اخبار ماسیا اطلاع پیدا خواهید کرد