سیب زمینی

سیب زمینی

سیب زمینی ، سيب زمينی يكی از محصولات مهم زراعتی بوده و از نظر ميزان نشاسته ، پروتئين ، كربوهيدرات و سایر اسيد های آمینه لازم و ضروری همچنین ويتامين ها و مواد معدنی در تغذيه انسان اهميت خاصی دارد یا بهتر است بگوییم پیدا کرده است . این گیاه با پتانسيل توليد ۱۸/۶ میلیون هکتار سطح کشت جايگاه بسيار مهم و ویژه ای را در كشاورزی جهان بهخود اختصاص داده است.

تغييرات اقليمی برگرفته از دست اندازی انسان های به محیط طبیعی در سال های اخیر و گذشته در ايران منجر به تغيير پراكنش بارش یا بارندگی ، تغيير دبی رودخانه ها و آبدهی چاهها شده است، لذا امروزه شناسايی خصوصيات زراعی و نياز آبی ، به جهت استفاده مفيد تر از آب موجود برای بهبود عملكرد و كيفيت سيب زمينی ضروری می باشد .

تنش آبی در سیب زمینی

گياه سيب زمينی از جمله گیاهانی است که بسيار نسبت به کم و زیاد شدن آب حساس می باشد . جبران كمبود آب اين گونه هم نسبت به ساير گونه ها از جمله پنبه كمتر می باشد لذا اين موضوع می تواند يكی از دلايل حساسيت سيب زمینی می باشد و همچنین عامل دیگر عمق محدود ریشه و یا کوتاه رویشه باعث کاهش تنش آبدهی و رشد و عملکرد آن می شود .


هر تنش آبی تا قبل از مرحله تشکیل غده ها از جمله مرحله رشد رویشی مثل سرح برگ ، تعداد ساقه های فرعی ، سیستم ریشه ، ارتفاع بوته باعث کاهش پوشش سبز گیاه خواهد شد .

حال وقتی که غده در دومین مرحله رشد سیب زمینی تشکیل شد اگر تنش آبی وجود داشته باشد تعداد غده در بوته را کاهش میدهد و اگر در زمان رشد غده تنش آبی داشته باشم عملکرد و کیفیت محصول را کاهش می دهد

این گیاه از جمله گیاهانی است که از آمریکا به ایران رسیده و نام ایرانی به خود گرفته است و امروزه این گیاه باعث زنده ماندن هزاران مردم از سراسر جهان شده است .

این گیاه حدی اهمیت یافته است که همان طور که در مطالب فوق اشاره کردیم هزاران هکتار توسط کشاورزان کشت می شود تا نیاز مصرف کننده تامین گردد و پایه خورشت امروزه ما شود .

برای نخستین بار ؟

این گیاه بومی کشور آمریکای جنوبی که دامنه کوه های آند میهن اصلی آنها می بوده است. که هنوز هم در کشور شیلی و آرژانتین بصورت وحشی قابل مشاهده است . نخستین بار پیزارو اسپانیایی که در سال ۱۵۲۶ درکشور پرو به دنیا آمد در میان کشت های بومی سرزمین آند به آنها برخورد .

سیب زمینی
گل سیب زمینی

در ابتدا این گیاه در باغ ها کشت می شد و رفته رفته از باغ ها به مزارع کشاورزی آمد .

این گیاه در اوایل برای خوراک خوک بکار میرفته است و بعد ها مصرف انسانی پیدا کرد .

در ایران آغاز قرن ۱۸ میلادی این گیاه شناخته شد و برای اولین بار در روستای پشند یا فشند در استان البرز و در شمال هشتگرد کشت شد .

این گیاه

سیب زمینی گیاهی دولپه ، علفی ، یکساله و دارای غده می باشد . جالب است اگر بدانید سیب زمینی گل میدهد و این گل شامل ۵ گلبرگ به هم چسبیده و ۵ کاسبرگ به هم چسبیده می باشد .

جهت مشاهده تصاویر گل گیاه سیب زمینی کلیک کنید

لازم است بدانید خانواده این گیاه به طور کل دارای ترکیبات سمی نیز هست که بنام گلیکوآلکالوئید شناخته می شود و مهمترین آنها عبارتند از : سولانین و چاکونین

سولانین را با چشم نیز میتوان تشخیص داد و یقینا بار ها رنگ سبز آنرا در لایه های پوستی سیب زمینی و یا حتی چیپس ها مشاهده کردید که حتما می بایست آنها را دور بیاندازید .

این سم تحت تاثیر عوامل متعددی ایجاد خواهد از جمله کود ، آفت ، آبیاری ، دما و رطوبت و غیره اما در اثر به خاطر دور کردن شکارچیان طبیعی این سم در سیب زمینی تشکیل خواهد شد و در واقع گیاه را از شکارچیان خود محافظت می کند .

این سم بیش ترین روی گل ها ، جوانه ها و کمتر در غده گوشتی تمرکز شده است و همچنین در پخت اگر دما تا ۱۷۰ درجه سانتی گراد بالا رود میزان این سم را مجددا کاهش خواهد داد .

مسمومیت با گلیکوکالوئید ممکن است باعث سردرد ، اسهال ، گرفتگی عضلات و در موارد خیلی شدید باعث کما و مرگ شود. با این حال ، مسمومیت از انواع سیب زمینی کشت شده بسیار نادر است و به ندرت در جهان اتفاق می افتد .

به یاد داشته باشید برای نگهداری ، آنها را در جایی تاریک و خنک گذاشته تا ماندگاری آنها افزایش یابد .

فواید :

دارای بودن ذخایر ویتامین c در سیب زمینی باعث جلوگیری از بیماری اسکوربوت می شود . این بیماری باعث لکه هایی روی پوست ، اسفنجی شدن لثه ها همچنین خونریزی غشاهای مخاطی می شود .

یک وعده خوشمزه :

در ادامه به دستور پخت سوپ زمینی با ژامبون می پردازیم که یک وعده کامل و خوشمزه است .

مواد لازم برای تهیه سوپ سیب زمینی هشت نفره ، کرفس تکه شده ۱/۳ پیاله ، پیازخورد شده ۱/۳ پیاله ، ژامبون خورد شده ۳/۴ پیاله ، آب ۳ و یک چهارم لیوان ، سیب زمینی خورده شده ۳ و یک و دوم فنجان ( بدون پوست ) ، عصاره مرغ ۲ قاشق غذاخوری ،نمک یک دوم قاشق چای خوری ،فلفل سیاه یک قاشق چای خوری ، کره ۵ قاشق غذاخوری ،آرد ۵ قاشق غذاخوری و در نهایت با ۲ فنجان شیر

برای پخت ابتدا آب را همراه با کرفش ، پیاز ، ژامبون و سیب زمینی بجوشانید تا زمانی که حدودا سیب زمینی پخته شود که حداکثر ۱۵ دقیقه طول خواهد کشید ، سپس نمک و فلفل را اضافه کنید .

یک تابه جدا آماده گنید و کره را ذوب کنید و با آرد به هم بزنید و اجازه دهید آرد حرارت را به خود گیرد و حین هم زدن شما رنگ آن تیره شود . ( حدود یک دقیقه زمان لازم است تا رنگ آرد تیره گردد )

سپس آرام آرام شیر را اضافه کنید ، یک جا اضافه کردن شیر باعث توده ای شدن مواد خواهد شد !

حدود ۴ تا ۵ دقیقه به هم بزنید تا مواد تیره شود ، در نهایت مخلوط شیر را به قابلمه اضافه کنید تا بپزد

از اینکه وب سایت ماسیا برند تولید کننده زیورآلات و جواهرات صدفی را انتخاب نمودید از شما سپاسگزاریم

به پیج اینستاگرام ماسیا بپیوندید ..

ماسیا

ماسیا اولین برند تولید کننده زیورآلات صدفی در ایران می باشد

ارسال دیدگاه

تمامی حقوق این سایت متعلق به ماسیا می باشد