مروارید و ملت ها
مروارید و ملت ها
مروارید و ملت ها ، تصور می شود که کلمه مروارید ریشه لاتین دارد . از کلمه پرنا که یک نوع صدف است و یا سفالولا به معنای کروی مشتق شده باشد . در داستان فولکور و اساطیری درباره نحوه پیدایش مروارید در دل دریاها سخن بسیار رفته است اما هیچ کس نمیداند به راستی چه کسی و در کدامین دوره از تمدن بشری برای اولین بار دانه ای مروارید از دورن آب ها و یا کنار دریاها یافت است . در ادامه به مروارید و گرایش ملت ها به آن خواهیم پرداخت .
باور هندی ها ، مروارید و گرایش ملت ها به آن
بر طبق روایت ، هندوها باور داشتند که مروارید از قطرات شبنم که شب هنگام از آسمان به دریا فرو می ریزد و در دل صدف ها جای میگیرد به وجود می آید و اگر این حادثه به هنگام تابش قرص کامل ماه صورت گیرد ، مروارید تشکیل شده دارای زیبایی خاصی خواهد بود ولی اگر در شبی ابری قطرات شبنم از آسمان فروریزد مرواریدی مات و با کیفیتی نامرغوب بدست خواهد آمد .

کریشنا
در افسانه های هندوها هم چنین آمده است . کریشنا خدای آنها اولین کسی بود که دانه ای مروارید در ژرفای دریا یافت و آن را به عنوان هدیه عروسی به دختر خود پاندا داد . امروز هم به پیروی از این سنت در هندوستان به نو عروس ها در مراسم ازدواج مروارید هدیه می دهند .
یونانی ها
یونانی ها تصور می کردند که در نتیجه برخورد جرقه های برق آسمان با آب دریاها دانه های مرواریدی بوجود می آیند . زنان یونانی از مروارید به عنوان گوشواره بهره می جستند و مردان نیز با سوراخ نمودن لاله گوش راست خود دانه ای مرواریدی در آن جای می دادند . به احتمال این رسم از ایران به یونان رفته است .
در داستانی با عنوان هدایا به خدایان نقل شده : آسمان ، قوس و قزح ، آتش ، شهاب های آسمانی و زمین ، یاقوت سرخ و دریا ، مروارید را به خدایان تقدیم کردند . قوس و قزح هاله ای را برای خدایان بوجود آورد ، شهاب چراغ راه آنها شد و یاقوت سرخ پیشانی ایشان را مزین ساخت ولی خدایان مروارید ها را بر روی قلب خود جای دادند .

از میان تمام این هدایا بدون تردید مروارید عزیزترین برای آنها بود . ارزشی که قوم یهود برای مروارید قائل بود در کتاب مقدس ، عهد عتیق به خوبی بازتاب یافته ،در عهد جدید در انجیل به روایت متی ، مسیح در موعظه با شکوه کوه زیتون درباره وصف ملکوت آسمان می فرماید :
بار ملکوت آسمان تاجری را ماند که جویای مرواریدهای خوب است و چون یک مروارید گرانبها یافت ، رفت و مایملک خود را فروخته آن را خرید ( باب ۱۳ انجیل متی آیات ۴۵ و ۴۶ تز عهد جدید ) .
تجارت مروارید و گرایش ملت ها به آن
در قرن نوزدهم و تا جنگ جهانی دوم فقط دو مرکز تجارت بین المللی مروارید یعنی لندن و مهم تر از آن پاریس وجود داشت که به عنوان مرکز معاملات جهانی مروارید شناخته شده بودند .
آمریکایی ها
خریداران آمریکایی همیشه در جست و جو زیباترین مروارید ها بودند که می بایستی شکلی بی عیب داشته و به رنگ صورتی مایل به سفید درخشان ، با کیفیتی نفیس باشد . آلمانی ها و هلندی ها مروارید های کوچک ولی مدور با رنگ های شفاف را ترجیح می دادند . مروارید های کوچک و مدور با رنگ های مرغوب مورد پسند سوئیسی ها بوده و علاقه به حد بالای کیفیت نیز در خرید های آنها محسوس بود .
اسکاندیناوی
اسکاندیناوی ها مروارید های کوچک یا متوسط ، مدور یا بیضی شکل با رنگ بسیار سفید ولی مات ( مروارید آب شیرین ) را ترجیح می دادند . اسپانیول ها فقط درشتی مروارید حتی در کیفیت متوسط و رنگ کرم مایل به صورتی مورد توجه شان بود . ایتالیایی ها هم از نظر رنگ ، سلیقه مشابهی با اسپانیول ها داشتند . ولی مروارید های کوچک و با کیفیت تر را ترجیح می دادند .
پرتقالی ها
پرتقالی ها مروارید های دانه ریز با کیفیت بالا و رنگ های غیر عادی حتی زرد روشن را طالب بودند .
کورنیتزر تاجر مروارید ( 1873-1946) در توصیف مروارید های خریداری شده می نویسد که والدین او مروارید را که اغلب در هنگام خرید ، کثیف بودند در پارچه ای نخی آغشته به پودر صابون گذاشته مدتی در یک کتری کوچک مسی روی شعله چراغ می جوشاندند پس از سرد کردن ، آنها را در الکل متیلیک م شستند تا کاملا براق شوند . در فرانسه تجار ، مروارید های نامرغوب را تحت نام مروارید های ماداگاسکار عرضه می کنند .
مجموعه ماسیا اولین برند تولید کننده کننده جواهرات و زیورآلات صدفی و دریایی ( قدیمی ترین جواهر بشر ) بهترین ها را برای شما آرزومند است .