مرکز جواهرات ژاپن استان یاماناشی
مرکز جواهرات ژاپن استان یاماناشی
مرکز جواهرات ژاپن استان یاماناشی، در جنوب غربی توکیو در ژاپن استان یاماناشی است که به خاطر وجود تاکستان ها، میوه ها و آب گرم خود و در نهایت کوه فوجی بسیار معروف است اما در جواهرات چطور؟ کازوئو ماتسوموتو رئیس انجمن جواهرات یاماناشی بیان کرده است که کوفو پایتخت یاماناشی ۱۸۹ هزار نقر جمعیت دارد که در این بین ۱۰۰۰ شرکت مرتبط با ساخت جواهرات در این شهر جای گرفته اند که آن را به مهمترین شهر تولید کننده جواهرات در ژاپن تبدیل کرده است.
وجود معادن فیروزه، تورمالین، کوارتز دودی در کوه های شمالی آن منطقه را از نظر زمین شناسی غنی کرده است هر چند که این استان از نظر زمین شناسی بر روی توده های آذین قرار گرفته است که حاصل سرد شدن مواد آتشفشانی است.. کوفو که تنها یک ساعت و نیم با قطار سریع السیر با توکیو فاصله دارد از همه طرف توسط کوه احاطه شده است. از جمله این کوه ها میتوان به رشته کوه های آلپ جنوبی ژاپن و رشته کوه میساکا با مناظر فوق العاده از کوه فوجی بخصوص زمانی که پشت ابر ها نیست اشاره کرد.
با تنها چند دقیقه پیاده روی از ایستگاه قطار کوفو می توان به پارک قلعه مایزورو رسید البته برج قلعه از بین رفته است اما دیوار های سنگی آن قابل بازدید است. این شهر تقریبا کوچک با وجود تعداد بی شماری رستوران یا کافه حال و هوای بسیار آرام و دلنشینی دارد که زندگی را برای ساکنان و مسافران لذت بخش کرده است.

مرکز جواهرات یاماناشی در ژاپن
موزه جواهرات یاماناشی در سال ۲۰۱۳ افتتاح شد و یکی از بهترین مراکز بازدید و آشنایی با صنعت جواهر بخصوص در طراحی، ساخت و پرداخت نهایی این فرآیند است. در این موزه کوچک اما کامل بازدید کنندگان می توانند کلیه فرآیند های ساخت جواهرات از جمله طراحی، ساخت و حتی صیقل دادن یا پرداخت نهایی جواهرات را مشاهده کنند و حتی با شرکت در کارگاهای مجزا آن را تجربه و یا امتحان کنند که عموما در روز های تعطیل، شنبه و یکشنبه این کار آموزشی انجام می شود.
هر ساله این موزه میزبان دانش آموزان زیادی است که از طرف مدارس به این مرکز مراجعه می کنند تا دانش آموزان آشنایی بیش تری با این صنعت پیدا کنند و در صورت نیاز می توانند محصول و یا سنگی را از غرفه فروشگاه این موزه خریداری کنند.
البته در ۶ آگوست موزه به دلیل بیماری کووید ۱۹ تعطیل است و مدت زمان این تعطیلی به میزان شیوع بیماری و کنترل آن بستگی دارد.
آقای یویچی فوکاساوا یکی از اساتید شهر است که به تراش سنگ و گوهرها مشغول است و بخشی از آن را در موزه به نمایش می گذارد، این استاد سبکی خاص برای تراش گوهر ها دارد و هر سنگ را طوری از پشت تراش می دهد که هنگام مشاهده روی گوهر، توهم نوری برای مخاطب ایجاد خواهد کرد.

طراحی الگوهای بازتابنده گوهرها
طراحی الگو های بازتابنده در پشت سنگ این خاصیت را به سنگ می دهد که الگوی منظم بازتابنده ای در سنگ ایجاد کننده که چشم را مورد نوازش قرار می دهد و بنام حکاکسی کریستال و سنگ های قیمتی کوشو (koshu ) شناخته می شود.
واژه کوشو در این منطقه به نام نوعی انگور با پوست صورتی است که یکی از محبوب ترین انگور ها در میان ژاپنی ها است که تقریبا هزاران سال پیش از طریق جاده ابریشم از قفقاز و آسیای مرکزی به چین و در نهایت به ژاپن رفته است.
این تکنیک همگی در یاماناشی از پدران به نسل های بعدی منتقل شده است و آقای فوکاساوا در گفتار خود اشاره به یادگیری این تکنیک از پدر خود کرده است.
ایشان اشاره کرده است پایه تکنیک ها همانی است که از پدرانمان یاد گرفته ایم اما هر صنعتگر با توجه به خلاقیت و تفکر خود آن را کمی تغییر می دهد.
صنعت جواهرسازی یاماناشی در دو حوزه مختلف ریشه دارد: صنایع دستی کریستال و کارهای فلزی تزئینی. چیکا واکاتسوکی، متصدی موزه، توضیح داد که در اواسط دوره میجی (اواخر قرن نوزدهم)، آنها برای تولید زیور آلات شخصی مانند کیمونو و لوازم جانبی مو ترکیب شدند. و مشاغل مجهز به ماشین آلاتی برای تولید انبوه شروع به فعالیت کردند.

با این حال، جنگ جهانی دوم تلفات سنگینی بر صنعت وارد کرد. در سال ۱۹۴۵، طبق گزارش موزه، بیشتر شهر کوفو در حملات هوایی ویران شد و صنعت جواهرات سنتی که افتخار این شهر بود را به زوال کشاند.
خانم واکاتسوکی در حالی که زیور آلات کوچک حکاکی شده با کوه فوجی و نقش های بتکده پنج طبقه را به نمایش می گذاشت، گفت: «پس از پایان جنگ، به دلیل تقاضای زیاد برای جواهرات کریستالی و سوغاتی هایی با تم ژاپن از سوی سربازان اشغالگر، صنعت دوباره برگشت.
صنعتی شدن تراش گوهر ها در ژاپن
در طول دوره رشد سریع اقتصادی در ژاپن پس از جنگ، با انتخابیتر شدن سلیقه مردم، صنعت یاماناشی شروع به ساخت جواهرات با درجه بالاتر با استفاده از الماس یا سنگهای قیمتی رنگی کرد که در طلا یا پلاتین قرار داده شده بودند یا به عبارتی سنگ بر روی آنها سوار شده بود.
خانم واکاتسوکی گفت: «اما از آنجایی که مردم کریستال و گوهرها را آزادانه و شخصی استخراج میکردند، منجر به تصادفات و مشکلات و فرسودگی درعرضه شد. بنابراین، استخراج معادن حدود ۵۰ سال پیش اصلا متوقف شد. در عوض، واردات مقادیر زیادی کانی از برزیل آغاز شد و تولید انبوه اجناس و جواهرات کریستال یاماناشی با گوهرهای وارداتی ادامه یافت و بازار هم در ژاپن و هم در خارج از کشور گسترش یافت.

آقای فوکاساوا، که ۳۰ سال پیش از این مدرسه فارغ التحصیل شد، گفت، تعداد صنعتگران محلی در حال کاهش است و نسل جدید در یاماناشی بیش تر به فکر ساخت و طراحی جواهرات جدید هستند و بازار فروش را اندکی از یاد برده اند که بسیار اهمیت دارد با این وجود وجود شبکه های اجتماعی به خصوص اینستاگرام کمک زیادی به فروش صنعتگران ما کرده است هر چند که نسل ما به علت عدم گسترش اینترنت به عنوان نسل نامرئی شناخته می شود.
معرفی برند و سخن پایانی
Koo-fu برندی است که نشان دهنده جواهرات تولید شده در استان یاماناشی است. نام آن از کوفو، پایتخت استان گرفته شده است. موضوع کاری آن ظرافت طبیعی است. در طراحی، فناوری و مواد اولیه کوفو در رتبه ترندهای جدید جواهرات قرار دارد و در عین حال از مهارت های سنتی جواهرسازی که یاماناشی برای مدت طولانی به آن شهرت داشته است، استفاده می کند. جواهرات کوفو با استفاده از مواد و تکنیک های پیشرفته ای ساخته می شوند که از نظر قیمت تنوع بسیار بالایی دارد
امیدواریم که مقاله مرکز جواهرات ژاپن استان یاماناشی مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد. زیورآلات صدف #ماسیا اولین تولید کننده زیورآلات و جواهرات صدف در ایران بهترین ها را برای شما آرزومند است. جهت بازدید از قسمت فروشگاهی کلیک کنید. در قسمت فروشگاه ماسیا انواع انگشتر صدف مردانه، انگشتر صدف زنانه، انگشتر های نقره مردانه، انگشتر نقره زنانه، و سایر اکسسوری ها از جمله گردنبند های نقره و استیل زنانه را می توانید انتخاب کنید که همراه با کارت گارانتی ۲ ساله و ارسال رایگان با ارائه خدمات پرداخت هزینه درب منزل تقدیم شما خواهد شد.