موسیقی
موسیقی
موسیقی ، امروزه بشریت از نگاه اقتصادی ، سیاسی ، سلامت و غیره همان طور که پیشرفت کرده است دچار اختلالات بسیاری نیز شده است که بخشی از آن نتیجه انتخاب های گذشته او می باشد . اما با این وجود موسیقی می تواند درمان تمامی درد ها باشد چون یک لذت است و خودآگاه و ناخودآگاه انسان لذت را دوست دارد و چه بهتر از موسیقی . موسیقی با آرام کردن ذهن کمک به افزایش ادراک انسانی می کند و چون درک انسان از یک موضوع یا یک مسئه در حد معقول باشد از آن لذت می برد .
برای شروع مقاله ترجیح میدهم ابتدا موسیقی را تعریف کنم : موسیقی مجموعه ای از صوت ها می باشد که در ابتدا تاثیری مستقیم بر روی روان انسان میگذارد و با تحریک آن سعی در رسیدن به هدف خود دارد . به طور مثال شما با شنیدن یک موسیقی غمگین ناراحت میشوید و گریه میکنید یا برعکس با شنیدن یک موسیقی شاد تمایل به رقص و شادی پیدا می کنید .
موسیقی هایی که ساخت بشر نیست
البته همه موسیقی ها لزوما ساخت بشر نیستند ، بعضی موسیقی ها متعلق به طبیعت هستند که بی شک تمامی دانشمندان میدانند که چه تاثیری روی روان و اعصاب انسان ها دارد . از جمله این موسیقی ها میتوان به صدا آبشار ، صدای پرندگان در طبیعت ، صدای چشمه ، صدای حرکت برگ ها یا حتی خورد شدن آنها در یک باغ و زیباتر از آن بارش باران نیز از جمله موسیقی های طبیعی بشمار می روند .
از طرف دیگر بخشی از موسیقی نیز مصنوعی می باشد که شاید بیش ترین توجه انسان به آن باشد ، یعنی همان موسیقی که توسط ابزار های موسیقی نظیر تار ، پیانو ، گیتار ، دف و غیره نواخته می شود . در موسیقی مصنوعی تحرکات بیش تری دیده می شود و بالا و پایین ها بسیار است که تحت تاثیر همین ارتعاشات احساسات درونی ، ما را وادار به گریه و یا خنده می کنند .

بهبود و آرامش زندگی رابطه مستقیمی با سلامتی روان دارد بخشی از سلامت روان به اعصاب بر میگردد . به طور کل دانشمندان فیزیولوژیست دستگاه عصبی انسان ها به دو قسمت یعنی سلسله اعصاب ارتباطی و سلسله اعصاب نباتی می دانند . در بسیاری از بیماری ها اختلال اعصاب نباتی که شامل سیستم سمپاتیک و پاراسمپاتیک می شود موجب ایجاد بیماری های اعصاب می گردد و یکی از این محک ها مزقان می باشد .
نوا و اضطراب
به طور مثال اضطراب یکی از همین بیماری ها را شامل می گردد که از عکس العمل یک منشا تحریک آغاز می گردد به این علت است که یک موزیک خوب می تواند استرس شما را کم تر کند . طبق اطلاعات بدست آمده و آزمایشات انجام شده موزیک یکی از عوامل تحریک اعصاب بشمار می رود .
موسیقی مصنوعی اگر زیاد و به طور یکنواخت شنیده شود خود عاملی برای برهم زدن تعادل سلسله اعصاب نباتی انسان می شود . به طور مثال شنیدن موسیقی شاد به صورت افراطی باعث ناراحتی های روانی از جمله بیداری های شبانه ، مسخره گویی ، پرحرفی ، خنده های بیجا و حالت های عصبانت بی جا و بی مورد می شود . بر حسب شدت و نوع موسیقی شاد می تواند این بیماری به جنونی بنام مانی و یا بدتر از آن پارانویا تبدیل شود .
افراد زیادی وجود داشته اند که نواهای های شاد بسیار گوش می کردند و به یکباره به خاطر یک مسئله کوچک خود کشی کرده اند ، این همان تاثیر موسیقی بر روان و اعصاب انسان می باشند که گاهی حتی میتواند منجر به مرگ او شود .
نوا غم انگیز و تاثیر آن
حال اجازه دهید تا با هم تاثیر خنیا غم انگیز را روی بدن انسان بررسی کنیم . این نوع موسیقی نیز روی همان سیستم تعادل سمپاتیک و پاراسمپاتیک تاثیر گذار است و گوش دادن زیاد به آن باعث بی میلی به دنیا ، خواب زیاد ، بدبینی به محیط پیرامون و افراد ، کم شدن اعتماد بنفس ، فراموشی و در نهایت افزایش غم و غوصه های بی مورد شود که حتی میتوان با تاثیر زیاد روی اعصاب انسان باعث افزایش فشار و در نهایت سکته او گردد .

مورد سوم گوش کردن به ترکیبی از موزیک های شاد و غم انگیز می باشد که شاید این مدل را در رادیو و یا تلویزیون بسیار گوش داده اید ، به طور مثال یک موزیک شاد محلی پخش می شود و بعد از آن یک موزیک غم گین محلی پخش میگردد که خیلی خطرناک می باشد .
تاثیر روی سیستم اعصاب
گوش دادن به این موزیک چون گاهی روی سیستم سمپاتیک و گاهی روی پاراسمپاتیک تاثیر میگذارد ایجاد نوعی از مریضی بنام سیکلوتیمی می کند . دکتر هنری باروک در مورد این بیماری می گوید :
این بیماری به فقدان کلی اراده کمک می کند و برای اثبات این موضوع می توان به حالت ها و رفتار های موسیقی دانان برجسته اشاره کرد ، زیرا آنها اغلب دچار حیرت و بهت زدگی می شوند و بسیاری نیز به خاطر پیشرفت بیماری به جنون تبدیل شده اند .
یکی تاثیرات نوا بر روی اعصاب و روان انسان ها تضییع نیروی قضاوت انسانی است .لذا از این رو همیشه در سکوت یک تصمیم مهم را بگیرید و نگذارید با شنیدن یک مزغان غم انگیز یا برعکس با شنیدن یک موسیقی شاد تاثیری روی روان و اعصاب شما گذاشته شود چرا که در این صورت شما تصمیم را به عمده احساسات خود گذاشته اید .
احساسات برای خنده و گریه
تاثیر نوا بر اعصاب انسان ها چندان زیاد است که در فیلم ها و سینماها میتوان آنرا بسیار و بسیار در افراد مشاهده کرد بطوریکه برای تحت تاثیر قرار دادن شما در یک فیلم در یک صحنه دردناک از موسیقی آن استفاده میکنند و شما را درگیر موسیقی تاراحت کننده میکنند و بی شک اگر موسیقی روی صحنه نباشد شما گریه نخواهید کرد یا بر عکس شاد نخواهید شد همه چیز موسیقی است !
دانشمندان اعتقاد دارند بهترین درمان خستگی روحی و جسمی سکوت مطلق است و هیچ دارویی نمی تواند جانشین آن شود . امبدواریم که مقاله تاثیر موسیقی روی اعصاب و روان برای شما مفید بوده و قابل استفاده بوده باشد . در ادامه شما را دعوت به مشاهده فروشگاه ماسیا اولین برند تولید کننده جواهرات صدفی و زیورآلات صدفی در ایران مینمائیم . برای مشاهده محصولات تولید شده این مجموعه میتوانید روی واژه فروشگاه ماسیا کلیک کنید .