
همه چیز درباره مروارید در ۲۰ دقیقه
همه چیز درباره مروارید در ۲۰ دقیقه
همه چیز درباره مروارید در ۲۰ دقیقه، مرواریدها در طول تاریخ توسط بسیاری از فرهنگها مورد توجه قرار میگیرند. مروارید اغلب به عنوان “ملکه جواهرات” یاد میشود.
از دیرباز مروارید ها یکی از محبوبترین سنگهای قیمتی در صنعت جواهرسازی در کل جهان بودهاند. ظاهر منحصر به فرد آنها و قیمت مناسب مرواریدهای پرورشی در بازار باعث محبوبیت تصاعدی مروارید ها برای زینت است. با مقاله همه چیز درباره مروارید در ۲۰ دقیقه با ماسیا همراه باشید.
از گذشته های دور مروارید طبیعی را منشا جذب انرژی، جذب عشق و گاها نیز شانس می نامیدند. مرواریدها در اندازه، شکل و رنگهای بسیار متنوعی شکل میگیرند. انواع مختلفی از مرواریدها، چه طبیعی و چه پرورشی در بازار های داخلی و خارجی وجود دارد.
وجود این تنوع نیاز به راهی برای تشخیص ظاهر و کیفیت های مختلف برای مروارید ایجاد کرد تا بتوان آنها را رده بندی کرد. در نتیجه، تعدادی از سیستم های درجه بندی مختلف در صنعت مروارید در طول سال ها ایجاد و توسعه پیدا کرد.
البته که توافق بر روی یک رویکرد جهانی برای طبقه بندی مروارید ها یکی از چالش های اصلی پیش روی صنعت مروارید است. این چالش هنوز هم به تکامل نرسیده است.
همه چیز درباره مروارید و رده بندی مروارید
در سال ۱۹۴۲ برای اولین بار یک سیستم طبقه بندی مروارید پیشنهاد شد که بر اساس کیفیت مروارید به: با کیفیت فوق العاده خوب، باکیفیت خوب، کیفیت خوب، کیفیت عادلانه، ناقص و کیفیت پایین بر اساس چند عامل یعنی شکل، درخشش، لکه های سطحی، رنگ توزیع و رنگین کمانی توسط ریچارد تی تقسیم بندی شد.
جنس تمامی مروارید ها از کربنات کلسیم و ماده ای شاخص بنام کنچیولین است. مروارید ها در رنگ های مختلف از جمله کرم، نقره ای، صورتی، سفید، طلایی، سیاه و بیش از صد سایه مختلف و طیف رنگی در میان رنگ های اصلی مشاهده می شوند.

در سیستم های آزمایشگاهی برای تمایز بین مروارید های آب شیرین و دریایی به آنها نوترون یا اشعه ایکس می تابانند. در این حالت مروارید های آب شیرین تیره تا سیاه می شوند و مروارید های دریایی فقط هسته آنها تیره می شود و لایه های بیرونی روشن می مانند. به دقت به تصویر زیر نگاه کنید.

مروارید های طبیعی امروزه بسیار به ندرت یافت می شوند و قیمت آنها هم بسیار گران است و اغلب در برند ها یا حراجی های معتبر می توان به آنها دسترسی پیدا کرد و بقیه مروارید ها اغلب پرورشی هستند.
کشت انبوه مروارید توسط کوکیچی میکیموتو در پایان قرن نوزدهم آغاز شد، زمانی که او اولین مزرعه را ایجاد کرد. در سال ۱۸۹۳ موفق شد اولین مروارید نیم دایره ای پرورشی را به دست آورد و بعد از ۱۵ سال حق اختراع فناوری پرورش مرواریدهای گرد کامل را دریافت کرد.
شکل گیری و استخراج مروارید
ماهیت کشت به اندازه کافی آسان است که بتوان آن را توصیف کرد: یک صدف سه ساله با دقت باز می شود و یک جسم خارجی در آن وارد می شود. تولید کنندگان مختلف از دانه های متفاوت استفاده می کنند علاوه بر این، کل فرآیند طبیعی طی ۲-۳ سال آینده انجام می شود. مرواریدهای پرورشی به هیچ وجه از نظر خواص کمتر از مرواریدهای طبیعی نیستند.
اگر به دنبال مروارید وحشی یا همان غیر پرورشی هستید استخراج آن عمدتاً در ژاپن، سریلانکا، خیلج فارس انجام می شود. همچنین مروارید های آب شیرین وحشی در روسیه، اسکاتلند و آلمان استخراج می شوند. در جدول زیر می توانید انواع مروارید های آب شیرین را مشاهده بفرمائید.

به طور کل ۱۲۰ نوع مروارید تاکنون شناسایی و بر اساس دمای آب، میزان شوری و مواد معدنی معلق در آب متفاوت جنس آنها متفاوت است. البته در میان تقسیم بندی مروارید ها باید جایی برای مروارید های مصنوعی در کنار مروارید های پرورشی و وحشی در نظر گرفت بطوریکه یکی از روش های مدرن ساخت مروارید که فقط جنبه زیبایی دارد با استفاده از پولک ماهی است.
یکی از روش های ساخت مروارید استفاده از پولک ماهی است. این روش در کشور چین بسیار مرسوم است. این نوع مروارید که به سختی قابل شناسایی و تمایز است بیش تر برای لباس مصرف می شود و قیمت آن بسیار مناسب است.
تفاوت در مروارید ها و صدف های مروارید دار
یکی از تفاوت های صدف آب شیرین با صدف ها دریایی قدرت تحمل آنها است، همان طور که می دانید نحوه تشکیل مروارید در درون صدف با ورود یک جسم خارجی مثل شن، حباب هوا و غیره آغاز می شود که در این میان صدف های آب شیرین تا حدود ۲۰ جسم خارجی را تحمل می کنند و به زبانی ساده تر حداکثر ۲۰ عدد مروارید می سازند و صدف های دریایی حداکثر ۴ عدد جسم خارجی را تحمل می کنند لذا حدود ۴ عدد هم مروارید می سازند.
کمترین زمان مورد نیاز برای ساخت مروارید توسط یک صدف برای یک سال، در شرایط مساعد، به طور متوسط به ۲-۳ میلی متر افزایش می یابد. سپس سالانه ۰٫۳۸ میلی متر اضافه خواهد شد. در مقایسه با مهره های رودخانه، مهره های دریا بزرگتر هستند. این حتی از روی عکس هم قابل توجه است. ترکیب بیوشیمیایی خاص آب مسئول رشد و اندازه مروارید است.
اطلاعات تکمیلی
به طور متوسط در روش تولید مروارید بصورت پرورشی هر دانه مروارید اگر صدف آب شیرین باشد حدود دو سال و اگر صدف دریایی باشد سه سال زمان می برد.
مروارید ها فقط جنبه زیبایی ندارند و جنبه درمانی هم دارند. در کشور های صنعتی برای ساخت مواد آرایشی ا پودر مروارید به عنوان یک ترکیب اصلی استفاده می شود. ماسک های مخصوص جهت صاف کردن پوست صورت اکثرا از مروارید تهیه می شود که بیش تر این مروارید ها همان مروارید های پرورشی هستند.
در فروشگاه ماسیا مروارید های استخراج نشده بر روی اکسسوری های زنانه از جمله گردنبد های نقره زنانه و انگشتر نقره زنانه استفاده می شوند.
امیدواریم که مقاله همه چیز درباره مروارید در ۲۰ دقیقه برای شما خواننده محترم مفید بوده باشد. ماسیا شما را دعوت به بازدید از اولین فروشگاه جواهرات صدف در ایران می کند. جهت مشاهده تمامی محصولات به بخش فروشگاه مراجعه بفرمائید.
به اطلاع می رسانیم تمامی محصولات ماسیا همراه با فاکتور فروشگاهی، کارت گارانتی ۲ ساله، جعبه مخصوص کلاسیک ماسیا، ارسال رایگان همراه با ارائه خدمات پرداخت هزینه درب منزل برای سراسر کشور اعم از مناطق شهری و روستایی عرضه می گردد.